JELENTKEZEM
A képzésről

A képzés célja olyan elméletben és gyakorlatban egyaránt jártas szakemberek képzése, akik képesek a termelés folyamatának egészét áttekinteni, és egy üzem vezetésével kapcsolatos gazdasági, szervezési, vezetési, technológiai és műszaki döntéseket megalapozottan meghozni.  

A szakképzésben végzett hallgatók felkészültségük révén hozzájárulnak a hazai gasztronómiai kultúra fejlődéséhez. A képzés rendszerszemléletű megközelítésre törekedve integrálja a szakterülettel összefüggő kémiai, élelmiszeripari mikrobiológiai, művelettani, gépészeti, gazdálkodás- és marketingtudományi ismeretanyagot.

Az elméleti előadásokat és a szemináriumokat laboratóriumi és üzemi gyakorlatok, valamint rendszeres tanulmányi szemlék egészítik ki.

claude-piche-EHbtjmz7hvw-unsplash (2)
A KÉPZÉS IDŐTARTAMA

A képzés 3 félévből áll, ahol a tanórákat a tanulmányi időszakban átlagosan kéthetente péntek délutánonként (14:00 órától) és szombatonként tartjuk az Egyetem Budai Campusán
(1118 Budapest, Villányi út 29-43.).
 
A KÉPZÉS DÍJA

A sörfőző mester képzés – mint minden szakirányú továbbképzés- költségtérítéses formában elérhető. A Diákhitel Központ Zrt. diákhitele itt is igénybe vehető.

A képzés díja 350.000 Ft/félév.

a KÉPZÉSI Díj TARTALMAZZA

A képzés díja magában foglalja az oktatás, valamint a műszerek, berendezések, illetve a felhasznált nyersanyagok, segédanyagok és a tanulmányi utak költségeit is.

A képzést lezáró oklevél

A Sörfőző mester szakirányú továbbképzésben megszerezhető oklevél tartalma az alapképzettségtől függ. A képzésen a szakirányú – agrárképzési területen mérnöki (pl. agrármérnök, élelmiszermérnök, kertészmérnök), vegyészmérnöki, biomérnöki, környezetmérnöki, vegyipari gépészmérnöki vagy mezőgazdasági és élelmiszer-ipari gépészmérnöki – oklevéllel rendelkezők Sörfőző mester szakmérnök képzettséget szerezhetnek.


Más területen végzett, legalább főiskolai, illetve BSc szintnek megfelelő felsőfokú végzettséggel rendelkező hallgatók Sörfőző mester szaktanácsadó képzettséget szerezhetnek.

A 34/2018. (XII. 3.) AM rendelet értelmében a sörfőző mester szakmérnök végzettséggel középvállalkozás méretű (foglalkoztatottak száma <250 fő), sörfőző mester szaktanácsadó végzettséggel kisvállalkozás méretű (<50 fő) élelmiszer-vállalkozás szakmai felelősi feladatköre tölthető be.

Rajz
1+
oktató
1+
Tantárgy
1+
óra üzemlátogatás
1+
Lefőzött liter sör

A JELENTKEZÉS MENETE

A szakirányú továbbképzésre jelentkezők felvételi vizsgát nem tesznek, a pályázókat a jelentkezési anyagok és szükség esetén felvételi elbeszélgetés alapján bíráljuk el. A felvételi eljárás eredményéről augusztus végén értesítjük a jelentkezőket. A felvételt nyert hallgatók ebben a levélben megkapják a beiratkozáshoz szükséges információkat is.

 A képzés következő évfolyama 2024 szeptemberében indul. A képzésre előzetes jelentkezés folyamatosan lehetséges a
 MAGYAR AGRÁR- ÉS ÉLETTUDOMÁNYI EGYETEM OLDALÁN,
amely várhatóan 2024 áprilisától válik lehetővé.

Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 15.

RÓLUNK MONDTÁK

Sörfőző mester képzést szervező tanszék szerintem a magyarországi söripar tudásközpontja. Az oktatók régóta közvetlen résztvevői a hazai kis- és nagyüzemi sörgyártásnak laboratóriumi, termékfejlesztési, vagy szakmai támogatási tevékenységükkel, ami a képzés számos pontján megmutatkozott. Egy ilyen környezetben kialakítható szakmai kapcsolati háló értékes lehet bárkinek, aki sörrel szeretne foglalkozni.

Viharsarok_sm
Jakucs levente Üzemvezető-
Sörfőzőmester
Viharsarok Sörfőzde
viharsaroksor.com